Mød din MBTI-træner Rasmus Raabæk Olsen – INFJ
På vores Søborg-kontor finder du vores altid imødekommende og venlige MBTI-træner Rasmus Raabæk Olsen. Rasmus underviser på MBTI-certificeringerne i Trin I og II og underviser i MBTI både individuelt og på gruppeniveau.
Hvis du kun har en hammer, kommer alting til at ligne et søm.
Myers-Briggs Type Indicator er for Rasmus en god samtalestarter, som kan fungere som et fælles sprog for de forskelle, vi hver især besidder. Men selvom MBTI er verdens mest udbredte persontypeværktøj, er det vigtigt for Rasmus at have et sundt og afbalanceret forhold til, hvad vi kan bruge og sige ud fra MBTI:
– Hvis du kun har en hammer, kommer alting til at ligne et søm. Det samme kan man sige om MBTI – hvis du kun tænker MBTI, kommer du hurtigt til at tro, at alting kan løses eller forklares med MBTI. Og sådan er det ikke. Det handler derimod om at finde den rette balance og bruge det værktøj, som opgaven eller problemet kalder på – hvad end det er en hammer eller MBTI.
– MBTI er et værktøj, der kan forklare, hvad der falder os naturligt, og hvad vi på den anden side aktivt skal gøre noget for. Jeg har det fx superfint med teorier og konceptuelle tankegange. Det behøver ikke altid være noget, der skal omsættes til praktisk virkelighed. Nogle gange er det nærmest endnu bedre, hvis det ikke behøver at blive omsat, fordi så kan jeg blive i idéernes verden og ligesom forestille mig, hvad det kan udvikle sig til. Omvendt kan andre synes, at det er svært at forholde sig til abstrakte idéer og har brug for noget mere håndgribeligt. Her er MBTI et super praktisk værktøj til at få et fælles sprog for de forskelle og bruge dem konstruktivt i et samarbejde.
Vi er mere end 4 fire bogstaver
For Rasmus er det vigtigt at understrege, at vi i løbet af en hel arbejdsdag har brug for alle præferencer i MBTI, og at vi ikke kan simplificere et menneske til én dimension eller ét bestemt bogstav.
– Med min præference for N (intuition falder det mig naturligt at se og tænke i helheder, men jeg er samtidigt nødt til at holde min præference for J (vurdering) lidt tilbage, så jeg holder mulighederne åbne og ikke bare siger ”fint, så er det den der retning, vi går”. Jeg har, ligesom alle andre mennesker, brug for at trække på flere dimensioner i løbet af en arbejdsdag. Og jo bedre, jeg bliver til at forstå mine egne og ikke mindst mine kollegers præferencer, jo bedre bliver vi også til at arbejde sammen som et team.