Rekruttering af arbejdsmiljørepræsentanter til arbejdsmiljøorganisationen_1080x300

Hvordan rekrutterer du til arbejdsmiljøorganisationen?

At finde den rette arbejdsmiljørepræsentant (AMR) kan være en udfordring for mange virksomheder. Rollen som arbejdsmiljørepræsentant kræver både engagement og specifikke kvalifikationer, men hvordan sikrer du, at de rette kandidater melder sig? Du får her fem trin, der gør det lettere for din virksomhed at rekruttere engagerede og kvalificerede arbejdsmiljørepræsentanter, som bidrager til en sund og sikker arbejdsplads.

Gør rollen som arbejdsmiljørepræsentant synlig og attraktiv

Først og fremmest er det vigtigt at behandle rekrutteringen af en arbejdsmiljørepræsentant som ethvert andet jobopslag. Det betyder, at rollen skal slås op med en klar beskrivelse af både ansvar og forventninger. Mange medarbejdere er måske ikke klar over, hvad rollen indebærer, eller hvilke kvalifikationer der kræves. En tydeligt formuleret “jobbeskrivelse” øger sandsynligheden for, at du tiltrækker netop de medarbejdere, der har lyst til at påtage sig ansvaret og samtidigt skaber en god og sund kultur på arbejdspladsen.

Kommunikér virksomhedens forventninger

En god rekrutteringsproces starter med at kommunikere, hvad du som virksomhed forventer af en arbejdsmiljørepræsentant. Det er vigtigt at beskrive, hvad rollen indebærer, og hvad medarbejderen kan få ud af at påtage sig opgaven. Det kan være alt fra personlig udvikling til muligheden for at gøre en reel forskel på arbejdspladsen. Ved at fremhæve disse aspekter motiverer du flere til at overveje rollen.

Fokusér på de rette egenskaber

Den ideelle arbejdsmiljørepræsentant er en person, der er interesseret i at skabe en god arbejdsplads og har gode samarbejdsevner. De skal kunne kommunikere effektivt over for både kolleger og ledelse og fungere som en rollemodel. Derfor er det vigtigt at fremhæve disse egenskaber i rekrutteringsprocessen for at tiltrække kandidater, der ikke kun har de nødvendige kvalifikationer, men også den rette indstilling.

Oplær og giv den rette viden

Mange medarbejdere kender ikke arbejdsmiljølovens enkelte paragraffer og ved derfor ikke, at det er obligatorisk for alle nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter at få en lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse senest 3 måneder efter et valg. Det er derfor en god idé at understrege, at man som nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant bliver undervist og klædt grundigt på til opgaven gennem en tredages lang arbejdsmiljøuddannelse.

Skab en kultur, der værdsætter arbejdsmiljø

Sidst, men ikke mindst er det vigtigt at skabe en kultur, hvor arbejdsmiljøet prioriteres højt. Når medarbejderne ser, at virksomheden tager arbejdsmiljøet seriøst, og at der er støtte og ressourcer til rådighed, vil flere være tilbøjelige til at engagere sig i arbejdsmiljøorganisationen.

Kontakt

Flere nyheder

Cases