NÅR LEDELSE GØR ONDT

ET KURSUS I LEDELSESKOMMUNIKATION UDBUDT I SAMARBEJDE MED RØDE KORS AKADEMIET

Lær at kommunikere og lede i vanskelige situationer

Når ledelse gør ondt på modtageren eller dig selv, kan det være svært at kommunikere klart og rent: Enten får du sagt for meget, eller du får sagt for lidt, eller du får det sagt for blødt eller for hårdt, og det ender med, at ingen rigtig har gavn af situationen.

I teorien burde det være enkelt at forholde sig til den politik, man nu engang følger i sin virksomhed, men i virkelighedens verden skal du tage hensyn til den enkelte medarbejder eller borger.

Når du oplever den slags dilemmaer som leder, kan det ofte være fordi du nærmer dig personlige eller formelle grænser, som er vanskelige at navigere i. Human House udbyder nu i samarbejde med Røde Kors Akademiet et to dages kursus i ledelseskommunikation, hvor formålet er at styrke din bevidsthed om, hvordan du agerer i et minefelt af følelser, moral, fornuft og regler. På kurset vil du møde undervisere med erhvervspsykologisk og ledelsesmæssige kompetencer.

Kurset henvender sig til

  • Ledere, der ønsker at styrke deres lederevner og få værktøjer til at kunne kommunikere klart, respektfuldt og modigt
  • Ledere, der ønsker værktøjer til at kunne støtte medarbejdere, der fungerer i frontlinjefunktioner, hvor de dagligt kommer i klemme mellem følelser og fornuft
  • Projektledere og koordinatorer, der til dagligt skal lede og koordinere arbejde med borgere, kunder og kolleger og dermed udøve myndighed, f.eks. på sociale centre og institutioner eller som arbejdsmiljøledere

Det får du med på kurset

  • Selvindsigt og teknikker til at forberede dig mentalt i dilemmasituationer
  • Konkrete teknikker til at forbedre din kommunikation i forhold til svære budskaber
  • Metoder til at undgå at komme i klemme mellem det, der er moralsk og umoralsk, lovligt og ulovligt
  • Øvelse i at støtte pressede medarbejdere
  • Viden om professionelles egne reaktioner: Hvordan vi fagprofessionelle ruster os bedst til opgaven, og hvad vi gør ved vores oplevelse af afmagt
  • Redskaber til at hjælpe medarbejdere ud af dilemmaer mellem givne rammer og egne meninger og holdninger

Forberedelse inden kursusstart

Inden kurset bliver du bedt om at besvare den online personprofiltest, FIROTesten har fokus på at øge selvindsigt og forståelse for de elementer, der er på spil i samspillet mellem mennesker. 

23. – 24. september 2020 (2 dage)

9.800 kr. inkl. materialer og forplejning, ekskl. moms.

Center Sandholm

Sandholmgårdsvej 40

3460 Birkerød

Kurset tilbydes også in-house i egen organisation

Om underviserne

På kurset vil du møde to kompetente undervisere: Fra Human House medvirker erhvervspsykolog og ledelseskonsulent Niels Stenz og fra Røde Kors Akademiet vil du møde strategi- og udviklingschef Kasper Koch, der er trænet i at uddanne ledere til at agere i dilemmasituationer.

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte seniorkonsulent Jan Hyttel på jhy@humanhouse.com eller på tlf. 4059 7414.

Bidrag med dit eget dilemma

Som kursusdeltager har du mulighed for at dele et dilemma fra din egen hverdag, som du ønsker feedback på fra undervisere og medkursister.

Send dit dilemma til info@humanhouse.com

KursusDatoAntal dageAdresseTilmeld
Når ledelse gør ondt
23. september 2020
24. september 2020
2BirkerødTilmeld