Team- og gruppeudvikling

I Norden har vi en årelang tradition for samarbejde, men vi har alle erfaringer, der viser, at en fælles opgave ikke alene skaber 'et team'. Der er ingen naturlov, der siger, at samarbejde skal fungere per automatik. I alle grupper eller teams kan der opstå situationer, hvor samarbejdet ikke fungerer optimalt.

Ofte skyldes det, at koordineringen og styringen af gruppens arbejde og samspil ikke får tilstrækkelig professionel opmærksomhed. Human House har mange års erfaring med at arbejde med samarbejdsgrupper, projektgrupper og teams lige fra design og udvikling af teambaserede organisationer over teamudvikling til støtte af det enkelte teammedlem.

 

  Teams of gruppeudvikling Hjemmeside.jpg

Fokus i team- og gruppeudvikling

I praksis kan man se på, i hvilken grad medlemmerne deler samme opfattelse af de officielle krav og deler normer og værdier i arbejdet. Derfor er det en god start at se på, hvad gruppen af personer skal sammen, og hvad der kræves af personernes indbyrdes samspil.

Team- og gruppeudvikling har fokus på de nødvendige komponenter, der skaber et godt samarbejde, som for eksempel en tydelig struktur med fælles formål og opgave, afklaring af roller og kultur med det mål, at skabe et effektivt samarbejde omkring samme formål med effektivitet og kvalitet, opbakning om produktet, og med trivsel for medlemmerne.